regenboog
Vorige
Volgende

Onze predikanten

Onze kerk heeft twee predikanten: Saar Hoogendijk en Henk van Es. Zij leggen beiden hun eigen accent op de vieringen. Ook hebben zij hun eigen aandachtsgebieden in het gemeentewerk. Ze hebben een luisterend oor, binnen de missie van onze gemeente.

Saar Hoogendijk

De kracht van woorden is groot. Raak, verhelderend of troostend: woorden geven uiting aan wat er leeft, een kijkje in de ziel. Voor mij hebben gedichten vaak die werking. Ik deel ze graag met anderen. Woorden kunnen ook verkeerd vallen; het luistert nauw. Als predikant ben je een ‘woordkunstenaar’. Geïnspireerd door Bijbelverhalen probeer je de juiste woorden te vinden bij hoogte- en dieptepunten in een mensenleven. En natuurlijk ook in vieringen en vespers.

Saar Hoogendijk
predikant Protestantse Gemeente Deventer

Ingrid de Zwart en Saar Hoogendijk, ©Clary Scheres

Henk van Es

Mijn hart ligt bij de ontmoeting van mensen: de mensen in de verhalen van de Bijbel, de mannen en vrouwen in de geschiedenis van de kerk, de medechristenen van de gemeenschap die ik dien. Opgetogen kan ik raken van ontdekkingen in een Bijbelverhaal. Inspirerend de ontmoeting met christenen uit de eerste eeuwen die nog niet te maken hadden met synodes en classes. Verrijkend om mee te leven met vrouwen, mannen en kinderen van deze tijd in hun vreugden en hun verdriet. Als emeritus predikant zou ik daarom direct met hart en ziel opnieuw kiezen voor dit wonderschone beroep.

emiritus predikant