Onze predikanten

Onze kerk heeft twee predikanten die beide hun eigen accent leggen op de vieringen. En hun eigen aandachtsgebieden hebben in het gemeentewerk. Maar beiden met een luisterend oor, binnen de missie van onze gemeente.

Saar Hoogendijk

De kracht van woorden is groot. Raak, verhelderend of troostend: woorden geven uiting aan wat er leeft, een kijkje in de ziel. Voor mij hebben gedichten vaak die werking. Ik deel ze graag met anderen. Woorden kunnen ook verkeerd vallen; het luistert nauw. Als predikant ben je een ‘woordkunstenaar’. Geïnspireerd door Bijbelverhalen probeer je de juiste woorden te vinden bij hoogte- en dieptepunten in een mensenleven. En natuurlijk ook in vieringen en vespers.

Saar Hoogendijk
predikant Protestantse Gemeente Deventer

Ingrid de Zwart

In een tijd dat men nog geen toegang had tot gedrukte informatie, hielpen beelden en schilderingen om de boodschap van de Bijbelverhalen door te geven. Ze gaven ook aanleiding tot gesprek. In onze kerk hebben we veel mooie historische afbeeldingen en symbolen die ook nu nog regelmatig hun eigen taal kunnen spreken, niet alleen in de vieringen, maar ook in de geloofseducatie. Ze kunnen mensen raken en aan het denken zetten. Fijn dat er ook in de kerk regelmatig exposities zijn van kunstenaars die op hun manier onze blik ruimer maken voor waar het om gaat in het leven. Het is een uitdaging om hun kunst met de Bijbel in gesprek te brengen.

Ingrid de Zwart
predikant Protestantse Gemeente Deventer