Reguliere vieringen

Iedere zondag zijn er vieringen in onze kerk. En ook op bijzondere feestdagen. De diensten beginnen om 10 uur. In veel vieringen wordt gezongen door de Lebuinuscantorij of de Liedboekcantorij.

Onze vaste cantororganist is Kirstin Gramlich en Teus de Mik is de tweede organist.

Wilt u graag naar de kerk maar bent u niet meer zo goed ter been? En wilt u gehaald en gebracht worden? Stuur dan even een berichtje naar het kerkelijk bureau: kerk.bureau@pkn-deventer.nl.

Vieringen via TV en internet

Kunt u niet zelf naar de kerk komen maar wilt u wel graag naar de dienst kijken?
Dat kan! We hebben webcams in de kerk waardoor u live de dienst kunt volgen op internet. Als u in Deventer en omstreken woont kunt u op de lokale televisie Deventer RTV elke zondag 10.00 uur via uw tv naar de dienst kijken.

Vespers

Een vesper is letterlijk een avondgebed. De naam is bekend uit de getijden in kloosters, waarbij de vesper rond 17 uur gehouden wordt. In de protestantse traditie is de vesper een korte viering met een meditatief karakter. In de Lebuinuskerk komt dat tot uitdrukking door de dialoog met kunst en kunstenaars te zoeken.

In de Lebuinuskerk worden elke twee maanden om 16.30 vespers gehouden.

Coventrygebed

Na de tweede wereldoorlog startte in Coventry rond de verwoeste kathedraal een kerkelijke gemeenschap die zich tot op de dag van vandaag wereldwijd inzet voor vrede en verzoening. Op meer dan 175 plaatsen in de wereld wordt op vrijdagmiddag rond 12.00 uur in verbondenheid met ‘Coventry’ gebeden om vrede en verzoening. Ook in Deventer is een actieve oecumenische Coventrygroep die elke vrijdag van 12.15-12.30 een middaggebed houdt in de Magistraatskapel van de Lebuinuskerk. Iedereen is daarbij welkom.

Rouw- en trouwvieringen

In onze kerk vinden ook trouwdiensten en uitvaarten plaats. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de koster.