WELKOM IN DE LEBUINUSKERK

Fairtrade kerk

In september 2015 werd er rechts naast de hoofdingang van onze kerk een prachtig bord bevestigd:

FAIRTRADE  KERK.

Als kerkgemeenschap laten wij daarmee zien dat, geïnspireerd door Jezus Christus, wij willen delen wat ons gegeven is. Om wereldwijd mensen hoop te bieden en tot hun recht te laten komen.

Hoe doen we dat in de praktijk?

Onze kerkgemeenschap gebruikt Fairtrade koffie, thee, suiker en Avondmaalswijn. Tijdens de landelijke Fairtrade-weken bieden we de kerkgangers Fairtrade chocola of koek aan. Altijd met de boodschap dat de producent een eerlijke prijs krijgt voor zijn cacao of suiker, een prijs die in verhouding staat tot de werkelijke productiekosten, en niet een prijs die wordt bepaald door de verhoudingen op de internationale markt. De winst is dus een beter leven voor de producenten in ontwikkelingslanden.

Er is een Fairtrade vitrine in onze kerk, die door de wereldwinkel steeds opnieuw ingericht wordt  met “ de eerlijkste en origineelste cadeaus van de wereld”: prachtige kleurrijke voorwerpen, allemaal met een verhaal. En wat is er nu mooier als je kunt vertellen dat de wereld een beetje beter wordt met het cadeau dat je geeft? De kunstenaars krijgen een rechtvaardige prijs, zodat ze een menswaardig bestaan op kunnen bouwen.

fairtrade kerk GS