ER WORDT GEKERKT IN DE LEBUINUS

Naar onze kerkgemeenschap


HUUR DE LEBUINUSKERK

Verhuur info


CONCERTEN IN DE LEBUINUSKERK

Concerten info


DE LEBUINUS IS VAN ONS ALLEMAAL

Meer over de vrienden van

Diaconie

Helpen waar geen helper is.

De Diaconie is verantwoordelijk voor het verlenen van hulp aan hen die dat nodig hebben en voor toerusting van de gemeente tot een diaconale gemeente. Ook zorgt ze voor de verwerving, het beheer en de besteding van de diaconale financiën.  

In haar streven naar een betere samenleving vindt de Diaconie het van essentieel belang betekenisvol aanwezig te zijn in de Deventer samenleving. Ze wil vanuit haar christelijke inspiratie actief bijdragen aan het verbeteren van de situatie van mensen die in de knel zitten of maatschappelijk zijn gemarginaliseerd. Daarnaast wil ze verbonden blijven met de medemens in eigen land en via de diaconale ZWO-commissie (Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking) met de mensen wereldwijd. Met aandacht en zorg en raad en daad wil de Diaconie fungeren als handen en voeten van de kerk voor gemeenteleden, maar ook voor niet-gemeenteleden.

Geen geld en toch een weekje op vakantie?

Ja, dat kan. De Diaconie van de Protestantse Gemeente Deventer heeft een mooi, ruim chalet op camping De Jagerstee in Epe. Mensen in de schuldsanering, of die bij de Voedselbank zijn ingeschreven, of anderszins financieel moeilijk zitten, mogen het chalet een week lang gratis gebruiken.
Ook als u voldoende financiële middelen hebt kun u het chalet, buiten de vakanties, voor een zacht prijsje huren. In het hoogseizoen kost dat slechts € 300,- per week, in het laagseizoen € 250,-.
Midden op één van de mooiste plekjes op de Veluwe vindt u de perfecte balans tussen rust, ruimte en activiteit. De omgeving biedt veel mogelijkheden, maar voor een echt buitengevoel hoeft u het park niet af.

Belangstelling gewekt? Stuur een mail naar: diaconie@pkn-deventer.nl